Over stal Westerhof

Wij zijn de familie Westerhof, bestaande uit Gerrit(1949) en Marjan(1967) met dochters Maaike(1986) en Sien(1989) en zoon Albert(1987). Samen runnen wij het bedrijf zoals het nu is 5 jaar, maar we hebben al meer dan 30 jaar paarden. Hier ligt dan ook onze grote passie.

We zijn begonnen met pony's houden in een bungalow midden in het dorp, maar toen iets minder dan 30 jaar geleden deze mooie boerderij te koop kwam was de keuze snel gemaakt. Hier was alle ruimte voor de dieren en een mogelijkheid tot uitbreiding.

Toen de kinderen ouder werden konden we er serieus mee verder. Drie jaar geleden hebben we het officieel gemaakt. Inmiddels hebben we een gezellige pensionstalling en beleren we op kleinschalig niveau. Met beleren van de pony's en paarden hebben we al enige ervaring. Marjan vertelt dat ze nooit ervaren pony's had voor haar kinderen. De meeste dieren die we hier krijgen kennen helemaal niks en komen zo uit de wei. Als ze hier dan uiteindelijk weg gaan kun je er een leuk rondje op rijden. Ook is er de mogelijkheid dat de meiden de paarden en pony´s uit brengen in de wedstrijden. We vinden het mooi om de dieren te zien groeien in de wedstrijden.

Marjan en haar meiden houden zich het meeste bezig met de training van de paarden, Gerrit en zoon Albert houden zich voornamelijk bezig met alle technische dingen die bij het hebben van een paardenstal komen kijken, zoals uitmesten, voeren en klussen aan bijvoorbeeld de omheiningen.

Naast een heleboel paarden hebben wij ook nog negen honden, drie katten, een aantal kippen, ganzen, konijnen, cavia’s, een ezel en een vijver vol vissen. Kortom, een gezellige beestenboel bij de familie Westerhof dus!

Pirate, Beer en Ghost
De kleine honden