Over stal Westerhof

Wij zijn de familie Westerhof, bestaande uit Gerrit(1949) en Marjan(1967) met dochters Maaike(1986) en Sien(1989) en zoon Albert(1987). Samen runnen wij het bedrijf zoals het nu is sinds 2014, maar we hebben al meer dan 30 jaar paarden. Hier ligt dan ook onze grote passie.

We zijn begonnen met pony's houden in een bungalow midden in het dorp, maar toen iets minder dan 30 jaar geleden deze mooie boerderij te koop kwam was de keuze snel gemaakt. Hier was alle ruimte voor de dieren en een mogelijkheid tot uitbreiding.

Toen de kinderen ouder werden konden we er serieus mee verder. In 2016 hebben we het officieel gemaakt. Inmiddels hebben we een gezellige pensionstalling en hebben we op kleinschalig niveau een heel aantal paarden beleerd. Met beleren van de pony's en paarden hebben we al enige ervaring. Marjan vertelt dat ze nooit ervaren pony's had voor haar kinderen. De meeste dieren die hier kwamen kenden helemaal niks en kwamen zo uit de wei. Als ze hier dan uiteindelijk weg gingen kon je er een leuk rondje op rijden. Omdat een eigen bedrijf runnen wel lastig bleek te combineren met een vaste baan zijn we echter per november 2018 gestopt met het beleren van paarden en focussen we ons nu volledig op de pensionstalling.

Marjan en haar meiden houden zich het meeste bezig met de training van de paarden, Gerrit en zoon Albert houden zich voornamelijk bezig met alle technische dingen die bij het hebben van een paardenstal komen kijken, zoals uitmesten, voeren en klussen aan bijvoorbeeld de omheiningen.

Naast een heleboel paarden hebben wij ook nog een heleboel honden, een aantal kippen, ganzen, konijnen, cavia’s, een ezel en een vijver vol vissen. Kortom, een gezellige beestenboel bij de familie Westerhof dus!

Pirate, Beer en Ghost
De kleine honden